Godina pozitivnog poslovanja

press-fotkec-3gif

JKP «Čistoća» završava 2013. godinu sa pozitivnim poslovanjem, iako je godina na izmaku bila izuzetno teška. Dugovanja građana prema preduzeću iznose oko 220 miliona dinara, pravnih lica i preduzetnika oko 200 miliona s tim što je jedan deo ovih dugovanja teško naplativ s obzirom na to da se odnosi na preduzeća u restruktuiranju, druga javna preduzeća itd – istakao je mr Dejan Raonić, dikrektor JKP “Čistoća” na tradicionalnoj prednovogodišnjoj konferenciji za novinare.

Ipak, razloga za optimizam ima. U ovoj godini počeo je sa radom Kontakt centar koji građanima i zaposlenima omogućava brže i efikasnije rešavanje problema na terenu i pravovremenu razmenu informacija. JKP «Čistoća» osvojila je i nacionalno priznanje za kvalitet - Oskar kvaliteta u tri kategorije, što je rezultat dugogodišnjeg rada na podizanju kvaliteta usluga.

- Mi smo pretprošle godine uveli integrisani sistem menadžmenta, a to je ove godine potpuno zaživelo i rezultat takvog načina organizacije jeste i Oskar kvaliteta koji je Čistoća dobila u tri kategorije. Reč je o nacionalnoj nagradi za kvalitet na koju smo izuzetno ponosni, tim pre što smo prvo komunalno preduzeće u Srbiji koje je tu nagradu dobilo, i to u tri kategorije - objasnio je Raonić.

Krajem 2012. godine Čistoći je poverena nova delatnost - održavanje ulica i puteva. Istovremeno je i 95 radnika JKP „Niskogradnja” prešlo u Čistoću, te se poslovalo u otežanim uslovima, ali je ipak ostvaren predviđeni plan rada za ovu godinu.

Ugrađeno je 6600 tona asfalta, 15 000 tona kamena. Kada je u pitanju odvoz otpada, količine u ovoj godini premašuju 123 000 tona , od čega oko 50 000 tona čini komunalni otpad, a sve ostalo se odnosi na šut i zemlju. Značajnija nabavka komunalne opreme za narednu godinu nije u planu, iako potrebe postoje. U planu je jedino nabavka 300 novih kontejnera, kao i novog seta za mokro posipanje ulica.

Kako država nije ispunila ugovorene obaveze i prebacila sredstva na osnovu ugovora sa tadašnjim Ministarstvom urbanizma i prostornog planiranja, nije se otpočelo sa izgradnjom reciklažnog centra.

Godinu koja je na izmaku obeležile su, između ostalog, i ekološke kampanje JKP “Čistoća”čiji je cilj bio podizanje ekološke svesti kod građana, posebno kod najmlađih, poput prepoznatljive kampanje «Samo čisto je zdravo i lepo», saradnja sa kragujevačkim FILUM-om u okviru nagradnog konkursa za izradu plakata, ekološke radionice za decu predškolskog uzrasta, te nagradni literarni konkurs za učenike svih srednjih škola na teritoriji grada Kragujevca.


 

Vi ste ovde: Vesti Arhiva vesti Godina pozitivnog poslovanja