STO NOVIH KONTEJNERA

1

Grupa “Zastava vozila” obezbedila je 100 novih kontejnera, iz promotivne serije svojih proizvoda, koji su uručeni JKP “Čistoća”. Primopredaji kontejnera, uz direktore oba preduzeća, prisustvovali su gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić i državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović.

02

Ukupna vrednost ovih posuda za odlaganje otpada iznosi oko 3 milona dinara.

Kako je istakao gradonačelnik Radomir Nikolić, novi kontejneri su samo početak ulaganja u komunalnu privredu Kragujevca.
-Nama je drago da je „Zastava“ izabrala baš Kragujevac da ovde plasira promotivnu seriju svojih novih proizvoda. Jedno kragujevačko naselje biće potpuno pokriveno ovim kontejnerima, a s obzirom da je reč o veoma praktičnom sistemu, jednostavnijem za rukovanje, čistijem i lakšem za održavanje, verujem da će gradjani biti zadovoljni. Ukoliko tako bude bilo, upravo ovakvi kontejneri mogli bi se ubrzo naći i na ulicama drugih kragujevačkih naselja, zaključio je gradonačelnik.

03

04

U Ministarstvu privrede istakli su da su upoznati sa lošim zatečenim stanjem u toj oblasti u Kragujevcu, ali i sa planovima lokalne uprave da se nivo komunalnih usluga unapredi.

Za JKP “Čistoća”, prema rečima v.d. direktora preduzeća Radosava Matića, isporuka 100 novih kontejnera ima veliki značaj. Čim se završi montaža oni će biti raspoređeni u naselju Aerodrom.
Član Gradskog veća za komunalne i inspekcijske poslove Zoran Jovanović istakao je da viši stepen higijene neće imati samo žitelji naselja Aerodrom, već i radnici JKP „Čistoća“ koji su svakodnevno suočeni sa dotrajalim ili uništenim kontejnerima.

05

06


Uručeni kontejneri su proizvedeni u Zastavinom pogonu u Somboru, u saradnji sa kooperantima, i do sada je celokupna proizvodnja plasirana na inostrana tržišta, a prve ovakve posude isporučene u Srbiji su upravo ove u Kragujevcu.

Vi ste ovde: Vesti Najnovije vesti STO NOVIH KONTEJNERA