Izvršena zimska smotra

1

I ove godine, pred nastupajuću zimsku sezonu, u JKP “Čistoća” održana je zimska smotra, koja podrazumeva detaljnu proveru spremnosti mehanizacije i utvrđivanje količina soli i agregata neophodnih za održavanje saobraćajnica u zimskim mesecima.

5


Prema rečima Radosava Matića, v.d. direktora JKP “Čistoća”, današnja smotra je pokazala da je sektor izgradnje i održavanja saobraćajnica sa kompletnom mehanizacijom spreman za zimsku sezonu.
-Oprema je remontovana, kupljene su nove zimske gume, a u svakom trenutku u pripravnosti će biti 11 ekipa – devet po planu i dve u rezervi. U slučaju većih padavina i ozbiljnijih problema u saobraćaju u funkciju će biti stavljene rezervne građevinske mašine, a obezbeđeno je 1200 tona soli i 1200 tona kamenog agregata. Imajući u vidu da je mehanizacija zastarela i da može doći do prekida rada pojedinih mašina, dogovoreno je da u tom slučaju angažujemo rezervnu mehanizaciju firmi sa kojima sarađujemo, istakao je Matić.

DSC04523

JKP “Čistoća” održava oko 500 kilometara gradskih, lokalnih i nekategorisanih puteva, a u saradnji sa JKP “Zelenilo” оdržаva i gradske trgove i trotoare.

3

Današnjoj smotri Zimske službe prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave, Preduzeća za izgradnju grada, JKP “Čistoća” i Situacionog centra grada Kragujevca.

Vi ste ovde: Vesti Najnovije vesti Izvršena zimska smotra