Novo specijalizovano vozilo u Čistoći

1

 

Решавање проблема отпада животињског порекла

 

Захваљујући сарадњи Шумадијског управног округа са Министарством пољопривреде и заштите животне средине, град Крагујевац је добио специјализовано возило за уклањање анималног отпада. Законом о ветеринарству прописано је и дефинисано шта све чини споредне производе животињског порекла и на који начин се врши превоз.

2

-Град Крагујевац је један од првих градова у Србији који је на овај начин решио питање анималног отпада на адекватан законски начин. Ово возило је сада у власништву ЈКП Чистоћа и мислим да ће им много помоћи када је у питању њихова делатност и решавање великог проблема са овом врстом отпада - рекао је Дамјан Срејић, начелник Шумадијског управног округа.

3 5

Возило представља специјално превозно средство за транспорт животињских лешева и отпадака животињског порекла. Вредност возила је 150.000 евра, а у питању је донација Европске уније.

4

Према речима директора ЈКП „Чистоћа“ Радосава Матића, возило ће омогућити одвожење отпада животињског порекла до кафилерије која се налази у Ћуприји.
-Сада ћемо бити у ситуацији да одвожење отпада не вршимо само на територији Града, већ и из околних општина Шумадијског округа.


Помоћу специјализованог возила радници ЈКП „Чистоћа“, на основу пријаве грађана и инспекцијских служби, вршиће уклањање угинулих животиња на територији града, као и угинулих паса и мачака луталица, који страдају од возила на путевима.

Vi ste ovde: Vesti Najnovije vesti Novo specijalizovano vozilo u Čistoći