JKP Čistoća Kragujevac spremna za predstojeću zimsku sezonu

IMG 6303 resizeIMG 6301 resize

JKP “Čistoća“, je juče u okviru Zimske smotre izložila mehanizaciju i agregate, pomoću kojih će putari raditi na raščišćavanju puteva i trotoara tokom predstojeće zimske sezone.

IMG 6333 resizeRemontovana je  kompletna mehanizacija za potrebe rada Zimske službe. Remontovani su kamioni, Unimog i Multikar vozila i nabavlјene dovolјne količine soli, rizle i kalcijum hlorida u tečnom stanju, koji ćemo ove godine koristiti u znatno većoj meri, pošto nam se ovo jedinjenje iz iskustva od prošle godine pokazalo kao jako dobro jer u dužem vremenskom periodu sprečava stvaranje leda na putevima na temperaturama do -20, kazao je direktor JKP “Čistoća“, Nemanja Dimitrijević.

 

Za raščišćavanje puteva tokom ove zimske sezone ima oko 2000 tona soli, 3000 tona rizle i 40 000 kilograma kalcijum hlorida, a prvi put posle pet godina za rad Zimske službe raspoređen je i veći broj lјudi.

Za zimsku sezonu 2017/2018, za potrebe građana spremni su i kontejneri za so, koji će biti raspoređeni na najprometnijim lokacijama u gradu. Sva javno komunalna preduzeća čiji je osnivač grad Kragujevac, i ove godine će na osnovu zahteva upućenog Gradskoj upravi za komunalne i inspekcijske poslove, moći da dobiju agregata koliko im je potrebno.

Grad Kragujevac i sva javno komunalna preduzeća u potpunosti su spremna za predstojeću zimsku sezonu. Na Štabu za vanredne situacije koji je održan prošle nedelјe, potpuno je apsolvirano stanje svih subjekata na teritoriji grada Kragujevca i građani mogu da budu mirni što se tiče zimskog održavanja, čišćenja puteva i trotoara, snabdevanja zdravom pijaćom vodom i što se tiče snabdevanja toplotnom i električnom energijom, poručio je Vladimir Maksimović, član Gradskog veća za komunalnu delatnost.  U prethodnih godinu ipo dana grad Kragujevac je samo u opremu JKP “Čistoća“ uložio preko 2,5 miliona evra, a u narednom periodu ulagaćemo još kako bi zanovili mehanizaciju za potrebe Zimske službe, dodao je Maksimović.  

Zimska sezona za putare zvanično počinje 15.novembra, a završava se 31. marta naredne godine. Probleme koje snežne padavine mogu da naprave, građani mogu da prijave na telefon Kontaktcentra JKP “Čistoća“ 501-180, 501-181 i besplatnu liniju 0800 350 034.

Link Grad Kragujevca

Vi ste ovde: Vesti Najnovije vesti JKP Čistoća Kragujevac spremna za predstojeću zimsku sezonu