Sekopak dodelio Čistoći CO2 sertifikat

BSk3

Kompanija SEKOPAK, 29.11.2017. je po treci put organizovala dodelu CO2 sertifikata.

Ova kompanija još od 2006. godine kao lider u oblasti upravljanja ambalažnim otpadom iz godine u godinu cini da hiljade tona ambalažnog otpada završi u pogonima za reciklažu.

Kao jedan od kljucnih elemenata u razvoju oblasti upravljanja amabalažnim otpadom, jeste njegova primarna selekcija, istakla je generalna direktorka kompanije SEKOPAK, Violeta Belanovic Kokir.

’’Ove godine ostvarujemo 50% sakupljenog ambalažnog otpada poslatog na reciklažu, u naredne dve godine potrebno je da ostvarimo 60%. Da bismo to postigli potrebno je znacajnije sakupljanje ambalažnog otpada u komunalnom sektoru, potrebno je da se ukljuce lokalne samouprave i da operateri sistema zajedno sa njima razvijaju i postavljaju sistem sakupljanja ambalažnog otpada. Sve ovo doprinosi uštedi CO2 i kontroli klimatskih promena. Republika Srbija je uštedela CO2 26.922 tone, zahvaljujuci sakupljanju ambalažnog otpada, a SEKOPAK zajedno sa svojim partnerima cini 78%, što je 20.946 tona’’, istakla je Belanovic Kokir.

B1

JKP Cistoca Kragujevac sertifikat o doprinosu uštedi emisije CO2 dobila je za uštedu od 269,15 tona CO2.

Navedenu kolicinu uštede u emisiji gasova sa efektom staklene bašte, JKP Cistoca je postigla kroz operativno ucešce u ispunjenju nacionalnih ciljeva za reciklažu i ponovno iskorišcenje ambalažnog otpada.

Vi ste ovde: Vesti Najnovije vesti Sekopak dodelio Čistoći CO2 sertifikat